Home > This Device > This Device Cannot Start. Code 10 C-media Ac97 Audio Device

This Device Cannot Start. Code 10 C-media Ac97 Audio Device

TAKE THE SIDE COVER OFF OF YOUR TOWER, AND WITH A FLASHLIGHT, LOOK BETWEEN THE PCI SLOTS(USUALLY, BUT NOT ALWAYS) AND LOOK FOR THE MOTHERBOARD MODEL#. Core voltage. I have tried putting the plug into three different sockets in the back of my PC and everytime I get C-Media AC97 Audio Device - This device cannot start (Code 10). Sound hardware on ASUS Mobo will not work after installing Windows 7. Source

there cheap & it bypasses the soundcard.... February 28, 2010 at 9:43 PM Anonymous said... You are an ANGEL! I was able to get that audio chip to work using linux, but had problems with other things so switched back to XP only to have the same audio issue re-appear. http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_xp-pictures/c-media-ac97-this-device-cannot-start-code-10-i/521c4da4-82fd-40ea-a102-6821e73c869b

I had Windows 2000 and then we installed Windows XP on my computer. I have eliminated any infections. Conferences, collaborative groups, flexible seating and working from home require a new level of mobility. This device cannot start. « Previous Thread | Next Thread » Search this Thread Advanced Search Similar help and support threads Thread Forum HDMI Audio Device No Longer Appears as Playback

Trending Now Michael Buble Mayo Clinic Austin Harrouff Garth Brooks Online MBA Credit Cards Richard Sherman Kamala Harris Cable TV The Walking Dead Answers Relevance Rating Newest Oldest Best Answer: I Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, I have searched long and wide for a solution. Graphic interface.

BIOS model and date. Doh! I resolved by uninstalling Nero, sound card drivers and the TV card hardware, down loading the latest drivers for the sound card and TV card and loading in order, first sound http://www.tomshardware.com/forum/83060-45-media-ac97-audio-device-error I am running Windows XP with Service Pack 2 installed.ThanxDave. 0 Advertisements #2 Troy Posted 15 September 2007 - 10:51 PM Troy Tech Staff Technician 8,839 posts Items in blue which

Login. Please help! solved Win 7 Error - No Audio Device Installed More resources See also Cannot find audio drivers for C-Media u37 USB Microphone No sound in headphones, error message when i try Being a member gives you additional options.

please short out my this problem my system details is os: - winxp 32bit, RAM 1 GB , Motherboard asus Add comment Helpful +4 Report salman Sep 5, 2010 12:36PM i Thank you! Can anyone help? Using the site is easy and fun.

My System Specs OS Windows 7 CPU AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4000+ 2.01 Ghz Motherboard Asus M2N-E SLI Memory 2.00 GB Graphics Card NVIDIA GeForce 8500 GT Sound this contact form This works! the speakers are pluged in correctly, the only sound i get is a bit of white noise every once in a while. Join and Comment By clicking you are agreeing to Experts Exchange's Terms of Use.

in the USA Local time:06:51 PM Posted 06 February 2010 - 06:31 PM AC'97 is an audio codec published by Realtek.Since you said AC'97, I am giving you a direct link Connect with top rated Experts 19 Experts available now in Live! I don't know why I didn't think to do that in the first> >> place.> >> My mind isn't working after being back from vacation. http://rinfix.com/this-device/this-device-cannot-start-code-10-c-media-ac97.html There are a lot of complaints on the forums from 2006 and 2007, but nothing current.

Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. Join & Write a Comment Already a member? The only sound my computer makes is a beep when an alert message comes up or when I press the lock keys (caps,num,scroll).

March 3, 2011 at 7:33 AM Anonymous said...

Then I found a utility that checks the Codec and it told me it was a Realtek codec. Nothin!!! Sound & Audio not plugegd in onboard audio device after disconnecting external audioI have an Echo Audiofire4 firewire device, for some reasons I need to constantly switch between Echo and my Join & Ask a Question Need Help in Real-Time?

Thank you very much for this info. I had exactly the same problem whilst trying to install a TV card with Go to Solution 5 2 2 +6 9 Participants jnri(5 comments) nobus(2 comments) LVL 91 Components39 Hardware36 I've reformatted my pc the past few days for the first time and I didn't know that I still have to backup some drivers. Check This Out Dave Edited by daveharler, 16 September 2007 - 07:06 PM. 0 #4 Troy Posted 16 September 2007 - 08:14 PM Troy Tech Staff Technician 8,839 posts Starting from your Desktop, right-click

Learn How to Repair Your Own Computer. After Windows XP was installed I no longer had sound working on my computer--which sucks!! Thanks so much! However, I'm not exactly sure of the cause. 0 Message Author Comment by:jnri2005-07-31 Comment Utility Permalink(# a14567151) Okay, I guess we have some progress here.

I have uninstalled it and re-booted, downloaded the driver and it won't install in safe or regular mode. I have downloaded the newest driver. I am searching net for solution, downlaoded this driver today and if it loads well then my prayers to Lord Mahaveer and ganesha and all 360 million gods and goddesses of Up until last night I was able to get audio from my PC to be played/heard/whatever through the TV.

I am not getting ANY standard windows sounds or software generated music/noises either. Nothing worked. Should I remove cmedia and only have realtek?